yangın söndürme, davlumbaz söndürme, yangın söndürme cihazları, yangın tüpü dolumu, yangın söndürme araçları, yangın söndürücüler, kuzine-davlumbaz söndürme, söndürme sistemleri, yangın algılama sistemleri, izmir, yangın tüpü, fm200 söndürme, co2 söndürme
17.08.2018

Yangın Tüplerinde Bakımın Önemi

Yangın söndürme sistemlerinden en yaygını yangın söndürme tüpleridir. Yangın söndürme tüpleri tek kullanımlık cihazlar olup, kullanılması durumunda en kısa sürede yenilenmesi gerekmektedir. Yangın söndürme tüplerinin boyutları ve sayısı kullanılacak ortamın büyüklüğüne ve ortamın kullanım amacına göre belirlenir. Yangın söndürme tüplerinin içerikleri de ortamda çıkabilecek yangın tipine göre belirlenir. Yangın söndürme sistemlerinden biri olan yangın tüplerinin ortamda kullanılabilmesi için alanda uzman birinden bilgi alınmalıdır.

Yangın söndürme tüpleri kullanılmamış olsa bile belirli aralıklarla kontrol edilmelidir. Uzun bir süre kullanılmayan yangın söndürme tüpleri işlevini yitirerek olası bir yangın durumunda müdahale etmenizi engeller. Ancak yangın söndürme tüplerinin bakım, dolum ve kontrolleri alanında bilgili ve yeterlilik sertifikası olan kişilerce yapılmalıdır. Aksi durumda olumsuz bir sonuçla karşılaşılması kaçınılmazdır.

Yangın söndürme tüpleri kuru kimyevi tozlu, köpüklü ya da karbondioksitli olabilir. Yangın söndürme tüpleri kuru kimyevi tozlu ya da köpüklü ise kullanılmamış bile olsa 6 ayda bir kontrole gönderilmelidir. Aynı zamanda acil durum anında müdahale edecek kişi tarafından belirli aralıklarla kontrolü sağlanmalıdır. Yangın söndürme tüpleri markalarına göre değişmekle birlikte 2-4 yılda bir tamamen boşaltılarak tekrar dolumu sağlanır. Karbondioksit ile dolumu yapılan yangın söndürme tüpleri de 6 ayda bir kontrol edilmeli, 2-4 senede bir değiştirilmelidir.

Yangın söndürme sistemlerini gerçekleştirecek olan firma belirli şartlara uyum sağlamalıdır. Gerekli belge ve yeterlilik sertifikalarına sahip olmalıdır.